جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

تدوین سندهای همکاری صلح، تشکیل کمیسیون صلح، تأسیس دفتر مجمع جهانی صلح و برگزاری سمینارهای تربیتی در چارچوپ خانواده برای تحکیم فرهنگ صلح از پیشنهادات آقای ابراهیمیان به رئیس و مسئولان دانشگاه به شمار می‌رفت.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری حوزه، سمینار بین المللی "پژوهش های دینی در راستای برقراری صلح در جهان امروز" در دانشگاه اسلامی پکالونگان اندونزی برگزار شد.

این سمینار با سخنرانی آقای دکتر أدِ دِدی روحایانا، ریاست دانشگاه اسلامی پکالونگان آغاز شد. وی ابتدا انتخاب این موضوع را به خاطر اهمیت آن در جهان اسلام بیان و تأکید نمود که این موضوع موضوع روز دنیا است و از آنجا که اسلام دین رحمت است و پیامبر اسلام رحمۀ للعالمین است شایسته است، که مسلمانان با بازگشت به مفاهیم قرآنی و سنت نبوی (ص) دست از خشونت بردارند.

* تجلیل از عمق محتوایی در آثار شیعیان و ایرانیان

در ادامه آقای دکتر نزر الدین عمر معاون وزیر دین اندونزی، با اشاره به آیات قرآن، توجه جهان اسلام به کسب معرفت دینی را ضروری دانست و تأکید نمود: خشونت‌های فعلی در جهان اسلام از نظر معارف قرآنی مردود است.

وی نقش ایرانیان در ترویج علم و معارف دینی به خصوص قرآن و حدیث را یاد آور شد و تأکید نمود: کتب تفسیری شیعه از جهت عمق مباحث، بسیار متفاوت با سایر کتب می باشد.

دکتر بشیر احمد شهردار شهر پکالونگان سخنرانی بعدی این سمینار بود. وی ضمن خوش آمدگویی به سخنرانان و مهمانان جلسه اظهار امیدواری کرد که مباحث مطرح شده در این سمینار نقش مهمی را در ایجاد صلح و همزیستی مسالمت آمیز در کشور اندونزی داشته باشد.

پس از وی، پروفسور عمر حمدان از مالزی در جایگاه سخنران حاضر شد و در خصوص الگوهای جدید، روش ها و استراتژیهای پژوهش های دینی در راستای ایجاد صلح در جهان معاصر به ایراد سخن پرداختند.

* راه کارهای عملی صلح در جهان امروز

دکتر حجت الله ابراهیمیان رایزن فرهنگی ایران در اندونزی نیز که به دعوت رسمی آقای دکتر أدِ دِدی روحایانا، ریاست دانشگاه اسلامی پکالونگان در این سمینار شرکت کرده بود، مقاله خود با عنوان "راه کارهای عملی صلح و همزیستی مسالمت آمیز در جهان امروز در پرتو قرآن و سنت نبوی (ص)" را ارائه داد.

وی در مقاله خود با اشاره به مقررات بین المللی صلح و نیز تبیین آیات قرآن و سنت نبوی (ص) در خصوص موضوع صلح اظهار داشت: با توجه به مجموعه ادله از نگاه قرآن و سلوک پیامبر (ص) می توان نتیجه گرفت که اصل، در دین اسلام بر صلح و همزیستی مسالمت آمیز با دیگران است و جنگ حالتی استثنایی است که در واکنش به تجاوز، ستم و به تباهی کشاندن انسان ها لازم می شود.

رایزن فرهنگی کشورمان شش راه‌کار عملی برای تقویت صلح و همزیستی مسالمت آمیز میان مسلمانان ارائه داد و گفت:. ترویج اخوت اسلامی، تحریم اسباب نزاع و جنگ، مبارزه با استعمار، پرهیز از جدال دینی مذموم و تأکید نمودن بر نکات اشتراک در زمره راه کارهای عملی محسوب می‌گردد.

در انتها رایزن فرهنگی کشورمان به دست اندرکاران این سمینار بین المللی، هفت پیشنهاد برای ایجاد صلح پایدار در میان مسلمانان اندونزی با ابتکار و پیش دستی دانشگاه اسلامی پکالونگان مطرح نمود.

تدوین سندهای همکاری صلح، تشکیل کمیسیون صلح، تأسیس دفتر مجمع جهانی صلح، برگزاری سمینارهای تربیتی در چارچوپ خانواده برای تحکیم فرهنگ صلح، انتشار و توزیع کتاب برای تبیین مفهوم صلح اسلامی و راه کارهای عملی آن، برگزاری مسابقات مقاله نویسی در زمینه صلح از پیشنهادات آقای ابراهیمیان به رئیس و مسئولان دانشگاه به شمار می رفت.

* سخنرانی دانش آموخته الازهر

در ادامه این سمینار پروفسور دکتر علی سید عبد الحمید از دانشگاه الأزهر مصر با مقاله ای تحت عنوان "حفظ نفس و دین در پرتو آیات قرآن" به موضوع صلح در جهان اسلام پرداخت.

وی با تقبیح نمودن فتنه و خشونت در میان مسلمانان تأکید نمود که از نظر قرآن، کشتن یک انسان برابر با قتل بشریت است.

سمینار با برگزاری پنل هایی در موضوع صلح ادامه پیدا کرد و در نهایت با تقدیر و ارائه لوح سپاس از سخنرانان پایان پذیرفت.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha